Uitstapjes

Victors Hof bevindt zich tussen fietsknooppunt 52 en 61 tussen wandelknooppunt 96 en 97. Wie graag een (elektrische) fiets huurt, kan dat doen bij: Fietsen Van Kerrebroeck (https://www.fietsenvankerrebroeck.be) in Aalter op 15 min van de B&B. Reserveren kan eenvoudig via hun website.

Wandelen en fietsen kan je direct van bij ons. Het Keigatbos vind je op 1 km en met een beetje geluk kan je er reeën of herten zien. Het landschapspark Drongengoed https://www.natuurenbos.be/drongengoed is op 5 min met de auto bereikbaar. Bij de Drongengoedhoeve kan je genieten van een verse pannenkoek of een lekker drankje.

Aanpalend ligt ook het Maldegemveld gekend voor de prachtige heide en zeldzame fauna en flora. Er is eveneens een speelbos waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten https://www.natuurpunt.be/natuurgebied/maldegemveld.

Wie fan is van oude landbouwwerktuigen en tractoren, moet absoluut de Smoufelbeekhoeve in Maldegem-Donk aan de West-Vlaamse grens bezoeken. Deze mooie hoeve bevat een unieke verzameling van 45 oldtimertractoren waarvan er enkele zeldzame exemplaren tussen zitten. De hoeve heeft de grootste en meest complete wagenmakerijverzameling. De uitbater geeft een boeiende uitleg over zijn collecties. Achteraf kan je gezellig op het terras iets drinken. De hoeve is ook open in de winter en dan kan je binnen een warm drankje bestellen. De Smoufelbeekhoeve is bereikbaar op 20 min met de auto maar ook perfect met de fiets te doen. Bezoek de website voor meer info http://www.smoufelbeekhoeve.be/

Op de grens met Eeklo kan je naar het provinciaal domein het Leen https://oost-vlaanderen.be/ontspannen/recreatiedomeinen/het-leen met zijn vele wandelpaden en mountainbike-routes en waar er voor de kinderen een speeltuin is met cafetaria.

http://www.canadamuseum.be/ : zowel een museum over WOII als de mooiste tuinen van België zijn er te bewonderen. Het Canadamuseum bereik je op 15 min met de auto. Deze maand zijn er de kunstdagen in de Tuinen van Adegem.

https://www.vliegclubursel.be/vlakbij natuurgebied Drongengoed kan je de sportvliegtuigen zien opstijgen en landen. In het weekend kan je in de kantine een drankje of hapje nuttigen in een bijzondere sfeer. Voor de durvers is meevliegen eveneens mogelijk tegen een schappelijke prijs. Bereikbaar in 10 min met de auto.

https://www.zwin.be/ : een bijzonder natuurgebied in Knokke-Heist met een uitzonderlijke planten- en dierenrijkdom. Bereikbaar in 30 min met de auto.

http://www.leie-yachting.be/ : de mooie streek aan de Leie ontdekken vanop het water in een gehuurde boot waarvoor geen vaarbrevet nodig is. Bereikbaar in 20 min met de auto.

https://www.meetjesland.be/de-mooiste-plekjes-doorheen-het-krekengebied : te veel om op te noemen, bezoek de link en laat je leiden tussen de kreken in de polders van het Meetjesland. Bereikbaar op 20 min met de auto.

https://www.npmeetjesland.be/natuurgebied/kraenepoel-en-markettebossen/ de Kraenepoel is een poel met omliggende bossen van 22 ha, in de gemeente Aalter. Gedurende vorstperioden komt het voor dat de Kraenepoel gedeeltelijk of volledig dichtvriest en dan kan er naar hartenlust geschaatst worden.

Is het slecht weer dan kan je met de kinderen altijd naar binnenspeeltuinen gaan zoals Eurocity in Lievegem (Beke), Bobosland in Moerkerke, ’t Krekeltje in Eede (net over de Nederlands grens) of Kids jungle in Maldegem. Alle speeldorpen zijn op max 30 min van Victors Hof gelegen en beschikken allemaal over een cafetaria waar iets kan gedronken en/of gegeten worden.

Wij helpen je ter plaatse ook graag verder met info over andere bezienswaardigheden.