Uitstapjes

Victors Hof bevindt zich tussen fietsknooppunt 62 en 51 tussen wandelknooppunt 96 en 97. Wie graag een electrische fiets huurt, kan dat doen bij BCaRent in Maldegem. De fietsen worden indien nodig naar de B&B gebracht en dan terug opgehaald.

Wandelen en fietsen kan je direct van bij ons. Het Keigatbos vind je op 1 km en met een beetje geluk kan je er reeën of herten zien. Het landschapspark Drongengoed https://www.natuurenbos.be/drongengoed is op 5 min met de auto bereikbaar. Bij de Drongengoedhoeve kan je genieten van een verse pannenkoek of een lekker drankje.

Aanpalend ligt ook het Maldegemveld gekend voor de prachtige heide en zeldzame fauna en flora. Er is eveneens een speelbos waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten https://www.natuurpunt.be/natuurgebied/maldegemveld.

Op de grens met Eeklo kan je naar het provinciaal domein het Leen https://oost-vlaanderen.be/ontspannen/recreatiedomeinen/het-leen met zijn vele wandelpaden en mountainbike-routes en waar er voor de kinderen een speeltuin is met cafetaria.

http://www.canadamuseum.be/ : zowel een museum over WOII als de mooiste tuinen van België zijn er te bewonderen. Het Canadamuseum bereik je op 15 min met de auto.

https://www.vliegclubursel.be/vlakbij natuurgebied Drongengoed kan je de sportvliegtuigen zien opstijgen en landen. In het weekend kan je in de kantine een drankje of hapje nuttigen in een bijzondere sfeer. Voor de durvers is meevliegen eveneens mogelijk tegen een schappelijke prijs. Bereikbaar in 10 min met de auto.

https://www.zwin.be/ : een bijzonder natuurgebied in Knokke-Heist met een uitzonderlijke planten- en dierenrijkdom. Bereikbaar in 30 min met de auto.

http://www.leie-yachting.be/ : de mooie streek aan de Leie ontdekken vanop het water in een gehuurde boot waarvoor geen vaarbrevet nodig is. Bereikbaar in 20 min met de auto.

https://www.meetjesland.be/de-mooiste-plekjes-doorheen-het-krekengebied : te veel om op te noemen, bezoek de link en laat je leiden tussen de kreken in de polders van het Meetjesland. Bereikbaar op 20 min met de auto.

https://www.npmeetjesland.be/natuurgebied/kraenepoel-en-markettebossen/ de Kraenepoel is een poel met omliggende bossen van 22 ha, in de gemeente Aalter. Gedurende vorstperioden komt het voor dat de Kraenepoel gedeeltelijk of volledig dichtvriest en dan kan er naar hartenlust geschaatst worden.

Is het slecht weer dan kan je met de kinderen altijd naar binnenspeeltuinen gaan zoals Eurocity in Lievegem (Beke), Bobosland in Moerkerke, ’t Krekeltje in Eede (net over de Nederlands grens) of Kids jungle in Maldegem. Alle speeldorpen zijn op max 30 min van Victors Hof gelegen en beschikken allemaal over een cafetaria waar iets kan gedronken en/of gegeten worden.

Wij helpen je ter plaatse ook graag verder met info over andere bezienswaardigheden.